Kuumana kesäpäivänä tuntui siltä, että halusin syödä jotain kevyempää. Tein sitten oman versioni siitä niin suositusta avocado-pastasta. Vaikka en noudatakaan mitään vegaani-lakto-ovo-gluteeniton-karppaus-paleo-raaka-mitätahansa-ruokavaliota, niin tykkään kokeilla erilaisia reseptejä. Tässä siis minun versioni:
Avocado-chili-kesäkurpitsa "pasta" halloum-juustolla
2 annosta
500 gr kesäkurpitsaa (n. 2 keskikokoista kesäkurpitsaa)
2 avocadoa
3 punaista chiliä (voimakkuuden voit säädellä itse valitsemalla joko mietoja tai tulisia chilejä)
5 valkosipulin kynttä
2 rkl limen mehua
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
1 pkt halloum-juustoa
Raasta kesäkurpitsa mahdollisimman isolla terällä raasteeksi eli "pastaksi". Jos haluaa oikein hifistellä, niin hankkii raastinraudan sijasta Julienne peelerin (http://www.amazon.com/OXO-Good-Grips-Julienne-Peeler/dp/B0000CCY1S) tai Spiralizerin (http://shop.rawfullyorganic.com/product.sc?productId=191), mutta raastinraudalla saa ihan hyvää "rakettispagettia" väännettyä.
Pilko chili ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Kuutioi avocadon hedelmäliha. Pilko halloumi siivuiksi.
Lämmitä paistinpannu, mieluiten parilapannu halloumia varten ja paistokasari pastaa varten. Lisää molemmille pannuille oliiviöljyä paistamista varten. Laita halloumit paistumaan parilapannuun/paistinpannuun ja paistokasariin kesäkurpitsat. Freesaa kesäkurpitsoja hetken aikaa ja lisää chilit ja valkosipulit. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Heivaa avocadot mukaan ja limen mehu ja paista vielä niin, että avocado lämpenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa safkat kahdelle lautaselle ja asettele halloumit ruuan päälle.
Helvetin hyvää ja raikasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti